Invitation til foredrag

Østergade 4, Karnaphuset i Rønne, ejendommen hjørnet af Kirkepladsen. Foto G. Støckel, Rønne, Bornholms Museum.

Bornholms historie kan fortælles på mange måder. En metode kan være at lade en ejendoms udvikling være omdrejningspunktet i fortællingen. Vælger man en af de gamle gårde i en købstad vil man kunne finde skriftlige kilder, der kan danne grundlag for en mangfoldighed af livshistorier, der ikke blot fortæller om gården og købstaden men om hele Bornholm.

Foreningen Bornholms Historiske Samfund har fornøjelsen

at invitere til foredrag af Jørgen Selmer

onsdag den 13. marts kl. 19

på Bornholms Bibliotek, Pingels Alle 1, Rønne.

På hjørnet af Østergade ud mod kirkepladsen ligger en ejendom, der engang var en af de største og vigtigste købmands- og skippergårde i Rønne.

Bygningskomplekset kaldes for “Karnapgården”, hvoraf 6 fag, med adresse Østergade 2, er almindelig kendt som “Karnaphuset”, som siden 2018 har været bolig for etnolog og tidligere museumsdirektør Jørgen Selmer.

Jørgen Selmer har et detaljeret kendskab til ejendommen Kanapgården, der igennem tiden har været skovridergård, skipper- og farvergård, købmandsgård, styrmands- og klokkerbolig og bolig for utrolig mange personer, der har sat præg på Rønne og Bornholm.

Velkommen til et spændende foredrag

Jesper Vang Hansen
Formand for Bornholms Historiske Samfund

Inviteret er medlemmer af foreningen Bornholms Historiske Samfund, medlemmer af Bornholms mange lokalhistoriske arkiver og særlig interesserede. Gratis adgang og der er ingen tilmelding.

Jørgen Selmer har i Bornholmske Samlinger 2023 skrevet om emnet i artiklen ”Karnapgården i Rønne”

You may also like...